Faskiat eli lihaskalvot

Faskiat ovat monimutkaisia sidekudoskalvoja, jotka ympäröivät lihaksia, luita ja muita elimiä. Ne muodostavat yhtenäisen verkoston kuononpäästä varpaisiin, ja jokainen kehon solu on ainakin jännitteellisesti liittynyt johonkin lihaskalvoon. Keho on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kiitos tästä kuuluu juuri lihaskalvoille. Ne säätelevät lihasjärjestelmiä, ja liittävät kaikki elimet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Kaikki kehon osat ikään kuin kelluvat faskiaverkoston sisällä.

 

Lihaskalvojen eli faskioiden manipulaatio on manuaalisen käsittelyn menetelmä, jonka tavoitteena on tunnistaa paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen tai kipuun. Kun rajoittunut liikesuunta on löydetty, käsitellään paikallinen faskian alue. Tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta, faskiapistettä, manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

 

Lihaskalvojen hyvinvoinnin avain on nesteytys. Ylipäätään koko kehon liikkuvuus ja kimmoisuus ovat riippuvaisia siitä, miten faskiat on nesteytetty. Hyvän nestetasapainon ansioista faskiat pysyvät kunnossa ja terveinä. Kehon huoltaminen on kuitenkin tärkeä tekijä siinä, että faskiat saavat nestettä toimiakseen. Tukkiutuneet kanavat, jotka kuljettavat nestettä lihaskalvoille avautuvat faskiakäsittelyn, hieronnan ja venyttelyn avulla. Faskian toimintahäiriöitä voivat myös aiheuttaa liian vähäinen liike, murtumat, virheasennot, venähdykset tai revähdykset lihaksissa tai nivelsiteissä, leikkaukset, arpikudos ja kudosten ylirasitus. Manuaalisen käsittelyyn yhdistetään usein myös koiran raajojen venytyksiä, tehokkaan ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Lihaskalvot pysyvät paremmin kunnossa, kun liikunta on mahdollisimman monipuolista!

 

Hoidan koirien faskioita ja nyt kun niihin on päässyt opinnoissa ja käytännössä kunnolla käsiksi, kireitä lihaskalvoja löytyykin koirilta melkoisen paljon! Faskiahoidolla saadaan auki pitkätkin ketjut kehossa ja puretaan liikerajoitukset. Koiran olemus muuttuu, virheasentoja saadaan suoristettua ja koko kroppa rentoutuu!

Scroll to Top