Tietoa minusta

alakuva: Kai Ylén

Olen Eeva Heikkerö, Tampereen Koirahierojakoulusta valmistunut urheilukoirahieroja.

 

Opiskelen parhaillaan Funktionaalisessa Eläinterapiakeskuksessa kolmen vuoden jatko-opintoja, jotka tähtäävät eläinten osteopaattisen manuaaliterapeutin osaamiseen (EOMT). Käytän koirien huollossa niin koirahierojan kuin jatkuvasti karttuvan EOMT:n otteita ja hoitomenetelmiä.

 

Perinteisen koirahieronnan lisäksi hoidan faskioita eli lihaskalvoja, teen nivelten mobilisointia ja rangan traktiohoitoja sekä mobilisointia. Käytän tarpeen mukaan laseria. Opintoihini kuuluvat myös koirien ravitsemus ja valmennus. Olen muutamille koirille tehnyt myös valmennussuunnitelmia.

 

Asun Hausjärven maalaismaisemassa, vanhassa Erkylän kansakoulussa, jossa myös hierontatilani sijaitsevat (Riihimäen keskustasta 7 km, Hyvinkään keskustasta 14 km). Teen myös sopimuksen mukaan kotikäyntejä lähialueille.

 

Koiria minulla on ollut 90-luvun loppupuolelta lähtien ja niiden kanssa on tullut monenlaista harrastettua. Bernhardinkoirieni lajeina on ollut enimmäkseen toko, rallytoko, koiranäyttelyt ja nosework. Viimeisimpänä lisäyksenä listalle on tullut irlanninsusikoiran myötä viehejuoksu.

Viehejuoksussa korostuu huolellisen lämmittelyn ja jäähdyttelyn tärkeys, jotta voidaan minimoida loukkaantumisen riskit, mutta lihashuolto on mielestäni tärkeää kaikissa lajeissa ja myös koiralle, jonka kanssa ei varsinaisesti mitään harrastettaisikaan.

 

Olen ulkoilmaihminen ja kuljen paljon luonnossa – pyrin liikkumaan monipuolisesti joka päivä. On tärkeää pitää myös omasta hyvinvoinnistaan huolta! 

Jonkin verran käyn luennoimassa lihashuollosta ja muista sydäntäni lähellä olevista aiheista. 2023 syksyllä kävin whippet-tapahtumassa luennoimassa urheilukoirien lihashuollosta. 2024 alussa pidin suurelle kuulijajoukolle samasta aiheesta Teams-luennon ja toukokuussa luennoin Isojen Harmaiden päivässä.

Kuulun myös valmennustiimiin, joka ohjaa Luhtilaukkaajat ry:llä pentuja ja nuoria vinttikoiria juoksuharrastuksissa.

Koirahierojaksi

Olen aina ollut kiinnostunut koirien hyvinvoinnista, liikkumisesta ja lihashuollosta.

 

Omia koiriani olen käyttänyt lihashuollossa ja kropan käsittelyssä jo kohta vuosikymmenen ajan ja nähnyt hoitojen valtavan tehokkaat vaikutukset koiriini.

 

Olen seurannut vierestä lukemattomia kertoja, miten koiran olo helpottuu, kun jumit saadaan auki ja nikamat riviin. Siinä sivussa olen unelmoinut myös itse tällaisesta osaamisesta ja tietotaidosta.

 

Nyt toteutan tätä pitkäaikaista haavettani!

Scroll to Top